top of page

OM OSS

Vattenmöllans kennel drivs sedan 2017 av oss; Anna Lena och Martin Sandgren. Initialt hade vi några valpkullar av Golden retriever, en ras som, förutom några års uppehåll funnits i familjen sedan 1993. För närvarande har vi endast Perro de agua espanol här hemma, men kanske blir det en eller flera  "Guldpälsar" i familjen igen (det är svårt att leva utan dem). 

 

Hundintresset har varit stort hos oss båda genom livet och vi har haft många hundar både var och en för sig och tillsammans, förutom Golden och Perros har vi haft bland annat Collies och Schäfrar. Martin har tidigare jobbat som väktarhundsförare under många år, på Arlanda, i Stockholm och i Västerbotten. Han har också jobbat som figurant, utbildare och instruktör för väktarhundförare. Idag jobbar Martin som hundförare på tullverket. Anna Lena är sedan slutet av 80-talet instruktör i Svenska Brukshundklubben och har tidigare tävlat sparsamt inom bruks, lydnad och jaktprov.

Våra hundar lever med oss 24/7, vi planerar våra jobbscheman så att det i princip alltid är någon hemma och de får följa med på det mesta familjen gör. För att aktivera dem (och oss) så tränar vi bland annat specialsök, spår, nosework, balansövningar och apportering på hobbynivå.

 

Vår kennel är ansluten till Svenska kennelklubben och vi följer givetvis SKK och Jordbruksverkets regler och direktiv avseende avel och hundhållning.   

IMG_7246.jpg

KONTAKT

Kullabergsvägen 240-4
263 77 Mölle

070-3757355

bottom of page