top of page

KÖPA VALP FRÅN OSS

Perron må vara lockig och gullig men den är en spansk arbetande gårdshund som skall kunna vakta, valla, jaga, dyka efter trassliga nät etc. Den ska  arbeta spontant med minimal träning, vara snabb, smart och lättlärd. Rasen är smidig, atletisk, rörlig och mycket uthållig, den behöver både fysisk och mental aktivering för att må bra.  Fårvallning, specialsök, agility, lydnad, eftersök , spår med m.m - perron fungerar i de flesta aktiviteter man kan tänka sig.  Valpen och den unga behöver mycket social- och miljöträning, men också tränas att kunna varva ner och vila.  

Det finns mer information om Perro de agua espanol på den svenska rasklubbens sida:  https://perroklubben.se

När vi har valpar: 

De första 3 veckorna ska valpar och tik vara ifred så mycket möjligt. Därefter så är valparna alltmer tillsammans med vår familj och de andra hundarna. Vi lägger ner mycket tid på att socialisera valparna och vänja dem vid olika miljöer, ljud,  dvs förbereda dem för deras liv i kommande familjer.  Vi förbehåller oss rätten att välja både valpköpare samt vilken valp som hamnar var. När valparna är 8 veckor är de redo för flytt. De är då registrerade i Svenska kennelklubben, jordbruksverket. De är avmaskade, veterinärbesiktade, vaccinerade och dolda felförsäkrade. De får med sig en pläd med doft från sin mamma och sina syskon, valppaket och foder. Vi bjuder även på ett års medlemskap i svenska perroklubben.

Då perron är en arbetande hundras så prioriterar vi valpköpare som vill  aktivera sin hund på olika sätt. Vi vill att valpköpet ska vara väl genomtänkt och att man är beredd på en relation med sin hund som i bästa fall räcker i 10-15 år. Vi förutsätter att man inte lämnar hunden ensam hemma utan har en ordnad tillsyn.   

Ibland blir inte saker som man tänkt sig i livet och man kan bli tvungen att omplacera sin hund.

Vi vill att man alltid tar kontakt med oss först och att vi antingen köper tillbaka hunden eller hjälper till att omplacera den.  Självklart ställer vi upp med råd, support och träning om man är i behov av det. 

Är du/ni intresserade av att köpa valp så ta kontakt med oss, gärna via mejl och berätta lite om vem ni är och vad ni tänker om framtiden med hund. 

bottom of page